repetities en concerten

 

Repetitie

 

Repetities

Heb je zin om eens een repetitie bij te wonen,dan hoef je niet te wachten tot een open repetitie. Kom op dinsdagavond of neem contact op met het secretariaat.

 

Wanneer en waar?  

  •   Elke dinsdagavond
  •   Tijd: 20.00u - 22.15u
  •   Theo Driessen Instituut
  •   Willem Prinzenstraat 43
  •   5701 BC Helmond

Tijdens de schoolvakanties zijn er geen repetities.

 

De repetities van Vivace vinden plaats in het Theo Driessen Instituut, door velen de muziektempel van Helmond genoemd. In de grote zaal, met een geweldige akoestiek, repeteren we iedere dinsdagavond van 20.00 tot 22.15u.
Hier worden onder leiding van onze dirigent met veel plezier en met serieuze ijver de stukken ingestudeerd.Zowel tijdens de pauze als na de repetitie is er volop gelegenheid om met de andere koorleden bij te praten onder het genot van een kopje koffie of drankje.

 

RepetitieRepetitieRepetitie1Repetitie

 

Repertoire

Vivace zingt voornamelijk licht klassiek repertoire. We zingen stukken van veel bekende componisten, zoals: Mozart, Mendelssohn, Saint-Saëns etc.
Vivace voert het liefst wat minder bekende werken uit. Bovendien zingen we zowel kerkelijke als 'wereldse' muziek. Het repertoire wordt samengesteld door een muziekcommissie, bestaande uit leden van het koor, in samenwerking met de dirigent.

 

Zangershof

 

Concerten

Vivace streeft ernaar om tenminste een of twee concerten per jaar te geven.

We nodigen hierbij soms andere muziek-gezelschappen uit. Daarnaast ontvangen wij uitnodigingen van andere koren om mee te werken aan één van hun concerten. Enkele bijzondere concerten van Vivace waren het Requiem van Gabriël Fauré, in samenwerking met een speciaal hiervoor geformeerd gelegenheids-orkest en een jubileumconcert met medewerking van soliste Marjan Vree-Quist.
Het kerstconcert 2007 werd uitgevoerd in samenwerking met het Fanfarekorps St. Cecilia uit Milheeze. En in het Haydn-jaar 2009 zijn er verschillende concerten uitgevoerd rondom de componist Haydn.
Een hoogtepunt kan zeker genoemd worden de uitvoeringen van "The Armed Man" van de Britse componist Karl Jenkins. In het voorjaar van 2012 heeft Vivace in samenwerking met het Symfonieorkest Helmond-Venray en met medewerking van de Gemengde Zangvereniging Con Amore-Someren-Eind, Slagwerkensemble Helmonds Muziek Corps en vele andere projectzangers en -musici dit werk een viertal keren uitgevoerd. Alle keren voor een uitverkochte zaal.