dirigent

 

Vanaf 13 augustus 2013 is de muzikale leiding van Vivace in handen van Marion de Wit.


Marion de Wit werd op 8 december 1959 in Amsterdam geboren.   Marion
Haar eerste muzikale indrukken kreeg zij van haar  vader die  organist  en  componist  was, waardoor zij zich al  heel  jong aangetrokken voelde tot de muziek.
Marion de Wit volgde haar eerste dwarsfluitlessen bij Jan en Cees van Rooy. Ondanks haar enthousiasme voor het musiceren besloot Marion de Wit in eerste instantie te kiezen voor het instrumentmakers vak en werkte zij in een atelier van een dwarsfluit bouwer te Nederhorst-den-Berg.


Het musiceren bleef haar echter zodanig bekoren dat zij na enige tijd alsnog besloot om dwarsfluit te gaan studeren aan het Tilburgs Conservatorium. Na deze opleiding gaf zij les aan diverse muziekscholen in de regio, was zij werkzaam als examinator en speelde zij in enkele symfonie orkesten.


In deze tijd dirigeerde Marion de Wit haar eerste koor en richtte zij ook een eigen blazersensemble op. In koorverband werkte zij o.a. mee aan een opname van Mahlers symfonie nr. 8, (“Symfonie der Tausend”) en het Requiem van Mozart. Daarnaast gaf zij ook cursussen voor koristen.


In Utrecht,  Arnhem en Nijmegen rondde Marion de Wit haar opleidingen: koordirectie, koor- en orkestdirectie, koor en communicatie en coaching met goed gevolg af. Om het dirigeren van begeleidingsorkesten in praktische zin te onderbouwen nam Marion de Wit ook vioollessen.


Momenteel dirigeert Marion de Wit diverse koren en orkesten in de regio en werkt zij als koorcoach.