wie zijn wij ?

 

Repetitie

 

Maak kennis met het Helmonds Gemengd Koor "Vivace".

 

Wie zijn wij? 

Wij zijn een koor van ongeveer 25 zangers die gekozen hebben voor een licht klassiek repertoire. We repeteren elke dinsdag van 20.00u tot 22.15u. Voor de koorleden is plezier in het samen zingen de basis van alles. Het koor streeft ernaar om samen met de dirigent een goede koorklank te ontwikkelen en daardoor de kwaliteit van ons zingen te verhogen. Natuurlijk willen we ons ook laten horen.
We streven ernaar om ten minste een of twee concerten per jaar te geven.

 Een stukje geschiedenis.

Het Helmonds Gemengd Koor "Vivace" is opgericht op 14 maart 1996.

De eerste dirigent van het koor was Don Henken uit Helmond. Hij dirigeerde Vivace van de oprichting in 1996 tot april 2004. Don was een bevlogen dirigent die het beste uit de koorzangers naar boven wist te halen.
meer over Don ...

 

In de beginperiode van het koor werd een aantal missen met gezang opgeluisterd.De koorleden deden hierdoor wat “concertervaring” op. Maar omdat we geen kerkkoor zijn, geven we toch de voorkeur aan concerten buiten de kerkelijke sfeer. In de periode van Don is er een aantal concerten geweest in Helmond en omgeving en in een aantal plaatsen in Limburg.

 

Na het vertrek van Don werd het koor van april 2004 tot oktober 2005 gedirigeerd door Marcell Vroeijenstijn uit Geldermalsen. Ook in deze periode zijn enkele concerten gerealiseerd.
meer over Marcell ...

Van 1 januari 2006 tot medio februari 2008 stond het koor onder leiding van Robert Theeuwen uit Helenaveen.
meer over Robert...

 

Van 1 mei 2008 tot 24 april 2013 berustte de de muzikale leiding van Vivace bij Antoine Kop.
meer over Antoine ...

 

Sinds 13 augustus 2013 is de muzikale leiding van het koor in handen van Marion de Wit. Zij heeft ook de directie waargenomen gedurende de weken na het vertrek van Antoine. Zie voor meer informatie onder 'Dirigent'.

 

Het koor repeteerde aanvankelijk in een bovenzaal van Hotel St. Lambert. Vanaf augustus 1997 werd het repetitielokaal zaal "Het Trefpunt" van de Bethlehemkerk en sinds 1999 zingen we in het Theo Driessen Instituut.
meer over het TDI ...

TDI nu

 


 

Repetitie

 


Doelstellingen

Vivace heeft haar doelstellingen vastgelegd in een beleidsplan. Dit plan beoogt een toetssteen te zijn voor alle activiteiten van het koor. Ook hierdoor wordt de kwaliteit van het koor verbeterd.
Mocht je interesse hebben in het beleidsplan, dan kun je dit aanvragen bij de secretaris.

 


 

Andere activiteiten

Vivace is niet alleen een koor, maar ook een vereniging die twee keer per jaar activiteiten voor haar leden organiseert.

 


 

Studiedagen

Vivace organiseert minstens één keer per jaar een repetitiedag. Daarin wordt extra aandacht besteed aan zangtechniek en koorklank.

 


 

Open repetities

Vivace houdt minimaal tweemaal per jaar een open repetitie. In de regionale bladen wordt tijdig de datum aangegeven. Mocht je belangstelling hebben voor ons koor en graag een keer komen luisteren, dan ben je natuurlijk ook op een "gewone repetitie" van harte welkom.

 


 

Aanmelding

Na aanmelding vindt een stemtest plaats en na ongeveer 8 weken de tweede stemtest.Gedurende de tijd dat je als aspirant lid bij ons zult zijn krijg je een begeleider toegewezen. Hij of zij zal je op weg helpen je weg te vinden bij het koor, zodat je je snel op je gemak zult voelen.

 


 

Lidmaatschap

Zangers die zich aanmelden als lid zijn aspirant lid tot en met de tweede stemtest. Zij betalen een kostenvergoeding gelijk aan de contributie (15,00 euro per maand).Als aspirant lid ontvang je meteen een muziekmap, deze is geheel aangepast aan het repertoire dat we op dit moment zingen. Verwacht wordt dat je thuis oefent, dit bevordert het instuderen tijdens de repetitie en soms wordt de muziek tijdens concerten ook uit het hoofd gezongen. Voor thuis oefenen is de oefenmuziek te downloaden van de leden-pagina van onze website. Je kunt de repetities natuurlijk ook zelf opnemen met een recorder.

Aspirantleden betalen de eerste maand geen contributie.