kerstconcert 15 december 2018

Vivace zingt Gloria van Vivaldi met QuodLibet and friends

Op zaterdag 15 december 2018 geeft Vivace onder leiding van dirigente Marion de Wit, een bijzonder kerstconcert in de Bethlehemkerk. Vivace doet dit in samenwerking met QuodLibet and friends. QuodLibet is een projectkoor met een vaste kern zangers, dat sinds 2010 ook door Marion de Wit gedirigeerd wordt. De ‘friends’ vormen samen een strijkersensemble dat QuodLibet regelmatig begeleidt bij projecten. Ook de ‘friends’ werken op projectbasis, waarbij de musici zich per project kunnen inschrijven.

Voor de pauze brengen beide koren u alvast in stemming door elk apart hun eigen keuze in het 4-stemmige winter- en kerstrepertoire te zingen. QuodLibet doet dit a capella en Vivace onder begeleiding van pianiste Ingrid de Graaff. Zodra het programma definitief vaststaat, zullen wij dit vermelden op de website.
Na de pauze zingen beide koren samen het “Gloria in D-dur” van Vivaldi. Zij worden daarbij begeleid door de ‘friends’ van QuodLibet en door Axel Wenstedt op orgel. Ingrid de Graaff zal ditmaal hobo spelen. De solopartijen worden gezongen door Bernadette Beeren (Sopraan) en Marja Appünn  (mezzo- alt).
Als u wilt genieten van dit stemmingsvolle concert, bent u welkom op zaterdagavond 15 december 2018 in de Bethlehemkerk, Sperwerstraat 2, te Helmond. Entree: € 7,50 incl. koffie/thee in de pauze. Het concert begint om 19.30 uur.
Kaarten zijn verkrijgbaar bij de ingang.
Indien gewenst, kunt reserveren door uw naam en het aantal kaarten te mailen aan: vivace@vivacehelmond.nl. De kaarten kunt u dan afhalen en betalen bij de ingang.

Bezetting QuodLibet :  Hannie van Weert , Lianne Sprangers, Femia van Alphen, Edith vd Wal , Hennie Bakker, Henny Koster, Kees vd woude ,Dion Nozza, Dirk Strasser Henk Bouman.
De friends van QuodLibet bestaan ditmaal uit:Harold van de Laar, Margriet Snellen, Angela Leloux, Boudewijn Hopman, Bram Busschers,Henk Godschalk, Hans Siertsema. Jan de Wit, Barbara de Haas, Harry van Groenendael, Mathilde Mollenhorst